Rihla Hunting metsästää Sauerin Artemis kiväärillä

Sauer 100 Artemis kivääri on noussut suosituksi naisten keskuudessa. Eikä ihme, sillä sen suunnittelussa on kuunneltu juurikin naismetsästäjiä ja heidän tarpeitaan sekä vaatimuksia kiväärin suhteen! Myös Rihla Hunting metsästää Sauerin Artemis kiväärillä. Lue seuraavaksi, millaisista kokemuksista hän taannoin kirjoitti Facebook ja Instagram tileillään.

Ennen reissuun lähtöä mietiskelin kumman kiväärin pakkaan pohjosen metille lintukiväärini suoraan 70-luvulta vai viime vuonna yhteistyössä @hw.hunt hankitun Sauer Artemiksen.

Lintukiväärin ainut etu on keveys, joten päätin punnita aseet. Painoeroa olikin vain muutama sata grammaa, joten valinta oli helppo.

Sauer 100 Artemiksesta onkin toivottu esittelyä, joten tässä muutamia huomiota. Artemis on aidosti ja oikeasti naisille suunniteltu ja valmistettu kivääri. Sen suunnittelua varten haastateltiin tuhansia naismetsästäjiä ja kivääri on tehty näiden pohjalta. Jos oot pienikokoinen nainen ja kiväärin laitto ois ajankohtaista, niin suosittelen lämpimästi että käyt hypistelemässä tätä kivääriä!

Tässä on oikeasti ajateltu pienikokoisia ihmisiä ja naisten ergonomiaa:

👉 Kiväärin kahva on lähempänä liipasinta, tämmönen lyhkäsempikin nakkisormi ylettää puristamaan hallitusti ja turvallisesti.

👉 Säädettävä poskipakka valmiina ja 51cm piippu valmiilla vaimenninkierteillä. Ei tarvi viedä asesepälle laittoon👌🏻

👉 Kiikarin jalustana vaivaton Hexalock-pikajalusta, jonka laittelee kuntoon vaikka autossa matkalla ampumaradalle (kokemusta on)

👉 Paino ~3kg ja se on kyllä mukavan vähän. Pystykorvametällä tulee käveltyä ja painavan kiväärin kantaminen ottaa paitsi hartioihin myös jaksamisen päälle. Artemiksen kanssa ei oo sitä ongelmaa ollut 🫶

 

 
Linnut on ollut vielä aika peitteisessä maastossa ja haulikkohommiksi on Laran kanssa mennyt, mutta eiköhän Artemiksen aika vielä tule. Viimeistään sitten peurajahdeissa, jossa se osoitti jo viime kaudella olevansa lyömätön peli 💪

@rihlahunting